16 Eylül 2011 Cuma

Geçmişin Cenazesi çoktan kalktı...

Acılar, hüzünler, hayal kırıklıkları, terk edilmişlikler, öfkeler ve kimbilir daha neler neler var yüreğimizin derinliklerinde; fakat bedemizde sadece olumsuz duygular yok; neşe, sevinç, mutluluk ve hatta sürprizler bile var. Şöyle bir iç dünyamıza doğru yolculuk yapın ve ruhunuzun derinliklerindeki olumlu duygulara dokunmaya çalışın. Biliyor musunuz hayatımızda deneyimlediklerimiz sadece olumsuzluklar değil... emin olun ruhunuzda ve bilinçaltınızda pek çok olumlu kayıt var. Belki de tek yapmanız gereken mutluluklarımızı hatırlamakve kendimizi olumlu yönde motive etmektir.
Geçmişte her ne yaşadıysanız yaşamış olun ,olumsuzlukları, kederleri ve acıları bu günümüze taşımamayı öğrenmeliyiz. Hiç kuşkusuz herkesin yaşamında acı deneyimleri var; ancak bu acıları bugününüze getirmemeliyiz.Geçmişi bugüne taşımak bugün de geçmişi yaşamak anlamına gelmiyor mu? Düşünsenize geçmişin bugünüze size getirisi olabilir? Öğrenmeniz gerekeni öğrenip yolunuza devam etmekten başka? Eğer siz geçmişin içinde kaybolursanız, geçmişin tüm acılarıyla bugün de yanıp kavrulursunuz. Geçmişte terk edilmiş olabilirsiniz; ama bu bugün de terk edileceğiniz anlamına gelmiyor. Geçmişte aldatılmış olabilirsiniz ama bu bugün de aldatılacağınız anlamına gelmiyor. Dün yaşadığınız başarısızlıklar ve acılar bugününüzü prangalamamalı. Geçmişin görevi ; acıların cenazesini kaldırmış olmaktır; bugünün ise yeni başlangıçlara kucak açmak... Prangalı yaşamak istemiyorsanız dünün zincirlerini kırın ve “şimdi”ye sarılın.

* Hayatınızın her zaman yeni başlangıçlara kucak açtığı
* sabah yatağınızdan yepyeni bir siz olarak uyandığınızı
* Her sabah beyninizin yepyeni mutluluk hormonları salgıladığını
* Her sabah bedeninizin yeniden ve olumlu yeniliklere programlandığını
* Edindiğiniz her amacın hayatınıza yansıdığını
* Bu sabah kendinizi her onaylamada hayatınızı da onayladığınızı
* “günaydın” dediğiniz herkesin kalbini kazandığınızı
* kendinize ve hayata neşeyle ve umutla sarıldığınızda yarının o harika resmini yaptığınızı
* sevdiğinize/sevdiklerinize “seni seviyorum” dediğinizde onu kendinizi ve hayatı sevgiyle kucakladığınızı biliyor musunuz?
O halde bu sabahı fark edin.
Sabah yeni bir gün ve yeni bir siz.
Hayat size harika bir hediye paketi sunuyor.
Bu sabah paketi açın ve yaşayın.
Sakın bunu yarın sabaha ertelemeyin.
ŞİMDİ YAŞAYIN.

1 yorum:

Hurt..... dedi ki...

am i suppose to read your blog everyday or just feel like I'm crazy and stalking you